Nieuws

juli 2016
Foto's van de RIJeRIJ dag online! Je vindt ze hier.

februari 2016
Tot mijn schrik zie ik dat het best lang geleden is dat ik wat geschreven heb, Sorry!
Zoals de meesten inmiddels weten is Black Jewel naar een ander baasje gegaan. Blacky was, net als Golden Jewel bij mij geboren, een maandje na elkaar, en heeft alles hier geleerd. Ik noemde ze wel duo penotti! Het was daarom best lastig voor mij om afscheid van hem te nemen!
Het leuke nieuws is dat er ook een heel bijzonder nieuw paard is: De Joker. Hij eet niet en poept niet dus dat is makkelijk! Op de Joker leer je goed zitten op een paard, door hem met je zit in beweging te brengen. Joker staat binnen dat betekent dat voor veel kinderen de lessen door kunnen gaan als het regent. We gaan dan aan houding en zit werken op de Joker.

juni/juli
De RIJeRIJdag was druk bezocht, bijna alle kinderen deden mee. Het publiek kon genieten van kinderen die een dressuurproef reden, kinderen die estafettes met de pony's deden en tenslotte kijken naar het ringsteken.
De winnaars bij het dressuurrijden waren: Mila van Kuijk(A proef), Rebecca v.d. Kar (B proef) en Sanne Vingerhoeds (L proef). Joel v. Keulen werd RIJeRIJkanjer 2015.
Inmiddels is het zomervakantie en staan de pony's in de wei te genieten van hun vakantie! Vanaf 31 augustus beginnen de lessen weer en kunnen jullie ze weer komen verwennen!

mei 2015
De RIJeRIJdag komt er weer aan, dit jaar hebben we onze feestdag op zaterdagmiddag 20 juni. Alle kinderen hebben een briefje mee gekregen en kunnen zich opgeven.

april 2015
Totaal onverwachts hebben we afscheid moeten nemen van Gyllir. Ze was nog maar 2 jaar en heeft vermoedelijk een hartstilstand gehad. Bijna alle pony's stonden om haar heen en begrepen maar niet dat ze niet meer opstond. Ze was een boefje, dat bij alle andere pony's mocht mee eten en wereldkampioen  ontsnappen was. Als we vergaten de onderste 2 draden dicht te doen, dan stond ze zomaar naast je!

maart 2015
Sinds januari zijn er drie nieuwe pony's: Beauty Annabel, Jort en Valka. Annabel en Jort zijn twee welsh pony's en brave kinderpony's. Ze doen het erg goed in de lessen en na even wennen aan de "gebruiksaanwijzing" van de twee, vindt iedereen het super leuk om ze te verzorgen en er op te rijden!
Valka is een wedstrijdpony, net als Odiso, opgeleid op Z niveau van de dressuur bij de pony's. Zij is geschikt voor de de kinderen die de basis van het ponyrijden beheersen. Valka heeft een deken op omdat zij geschoren is en daardoor geen wintervacht heeft om zich warm te houden. Wedstrijdpaarden/pony's worden vaak geschoren, omdat ze veel getraind worden en met een dikke wintervacht erg nat worden en dan erg lang droog gestapt moeten worden.

november 2014
Ik zie dat het best lang geleden is dat ik iets geschreven heb, dus er is aardig wat nieuws.
Er loopt sinds de zomer een nieuw paard in de wei: Odiso een ruin van 18 jaar oud. Hij is opgeleid als dressuurpaard en loopt op Z niveau. Hij is super braaf en iedereen kan veel van hem leren. Het maakt niet uit of je beginner bent of gevorderde, een echt leerpaard!
We hebben helaas veel te snel afscheid moeten nemen van Rikkie, hij was er nog niet zo lang, maar was een gouden pony en een goede leermeester voor veel kinderen, super braaf! Helaas is hij erg ziek geworden en kon de dierenarts niets meer voor hem doen.
Max is naar een ander adres verhuisd, helemaal naar de Achterhoek, waar ze hem verder gaan opleiden.
We hebben super weer, het lijkt wel of de zomer dit jaar heel lang duurt, zodat de lessen meestal door kunnen gaan.

Foto's RIJeRIJdag
Helaas laten de foto's nog even op zich wachten. Toen de fotograaf de foto's wilde gaan plaatsen crashte zijn computer!!!!!
Jullie kunnen al wel de kür op muziek van Butterfly met Roos bekijken als je op de onderstaande link klikt.

https://www.youtube.com/watch?v=3wdwXXbe2L8&feature=youtu.be

en de foto's
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=103828826562903552128&target=ALBUM&id=6027782501286733505&authkey=Gv1sRgCIvFgPqkvt_yzQE&feat=email

mei/juni
Op 21 juni hadden we onze RIJeRIJdag. Bijna alle kinderen deden mee. Het was heerlijk weer en veel ouders en andere belangstellenden kwamen een kijkje nemen. De oudere kinderen reden een dressuurproef en werden beoordeeld door een echte jury. Zij was heel tevreden over de manier waarop er gereden werd en iedereen ging met een mooie puntenlijst naar huis. Voor de jongere kinderen en de kinderen die net begonnen zijn met rijden, waren er spelletjes met de pony's, waar hard bij gerend werd en kunstjes op de pony's te zien waren.  Aan het eind van de middag heeft iedereen kunnen genieten van de kür op muziek door Butterfly met Roos. Natuurlijk werd de dag afgesloten met het ringsteken.
Alle kinderen kregen aan het eind van de dag een medaille. De bekers gingen dit jaar naar: Jennifer Otten (dressuur groep 1), Floor van Dalen (dressuur groep 2) en Lisa Rasenberg (de kanjer wisselbeker).

maart/april 2014
We hebben een nieuwe pony: Rikkie. Rikkie is een kleine haflinger van 20 jaar oud. Ze is super braaf en kan heel veel! Ze heeft vroeger veel wedstrijden gelopen en heel veel prijzen gewonnen. Het is een lieve pony als je begint met rijden en een pony waar je veel van kan leren als je een gevorderde ruiter bent. Het duurde wel even voor de andere pony's aan "die nieuweling" gewend was, maar nu gaat het goed.
We missen ook een pony: Kelt is naar een nieuw adres gegaan, waar ze hem verder alles gaan leren. Sanne heeft hem veel geleerd, maar hij zou niet geschikt worden om door meerdere kinderen gereden te worden.
Het heerlijke weer zorgt ervoor dat veel lessen door kunnen gaan, af en toe lijkt het wel zomer.
Nu is het even vakantie, maar vanaf 12 mei staan de pony's weer te trappelen om met jullie te gaan rijden.


november/december
Gyllir is weer thuis. Zij is zo gegroeid, dat sommige kinderen die op Black Jewel moesten rijden in de war raakten en naar Gyllir liepen. Toen ze dichterbij kwamen zagen ze pas dat het een klein Black Jeweltje was!
Op wat regenachtige dagen na hebben we lekker door kunnen rijden. Soms was het zelfs zo lekker dat een jas te warm was!
Volgend jaar, dat klinkt ver weg, beginnen de lessen weer vanaf maandag 13 januari. Hopelijk blijft het lekker weer, zodat we deze winter kunnen blijven rijden.

september/oktober
De lessen zijn weer in volle gang, alle pony's worden nu gereden. Sanne is Kelt de fijne kneepjes van het vak aan het leren en dat gaat best goed. Hij is erg braaf en alleen soms een beetje ondeugend als hij de galop aan moet springen. Als hij moe wordt heeft hij moeite om zijn voorbenen op te tillen, waardoor hij laatst knielend Sanne liet afstappen (net als een kameel)! Gyllir groeit goed ik verwacht hem in december weer terug. Nu staat hij samen met Tinke in een grote wei met nog meer shetlander veulentjes en kan hij lekker spelen.

juli/augustus
Tinke haar veulentje heet Gyllir Topaas van stal Cieraad. Haar naam moest met een G beginnen volgens het shetlander stamboek. Het viel niet mee om een leuke naam te vinden die met Cieraad te maken heeft, maar Gyllir betekent golden one, vandaar deze moeilijke naam!
De pony's hebben een heerlijke zomervakantie achter de rug, soms een beetje warm, maar daar was het zomer voor.
Maandag 12 augustus beginnen de lessen weer. De pony's hebben er zin in, krijgen ze eindelijk weer een goede borstelbeurt en niet te vergeten overheerlijke snoepjes van jullie.

juni
Hiep hiep hoera op 11 juni heeft Tinke haar veulentje gekregen. Het is een zwart merrietje.

april/mei
Op 25 mei hadden we de inhaal-rijerijdag van oktober. De weersvoorspelling was de hele week regen, maar gelukkig bleef het zaterdag droog! Het werd een geslaagde dag, waar bijna alle kinderen aan mee deden. Er was een vaardigheidsparcours voor de jonge kinderen en de beginners en een dressuurproef voor de gevorderden. Iedereen vond het reuze spannend om alleen in de rijbak met zoveel publiek te moeten rijden, maar het ging hartstikke goed bij allemaal. Natuurlijk sloten we de middag af met ringsteken, wat bij vrijwel alle kinderen lukte. Aan het eind van de dag ging iedereen met een medaille naar huis. Drie kinderen wonnen een beker: bij het vaardigheidsparcours Sinead, bij de dressuur Sanne en Lars won de RIJeRIJkanjer wissel beker.

februari/maart 2013
De buik van Tinke wordt steeds dikker, omdat ze de hele zomer bij de hengst gelopen heeft weet ik niet precies wanneer het veulen geboren wordt. Als het de eerste keer gelukt is dan zou het ongeveer in juni geboren moeten worden. Nog even wachten dus. Ze zeggen over maart: maart roert zijn staart, nou dat heeft die staart flink gedaan. We hebben alle soorten weer gehad: van 15 graden boven nul, tot gevoelstemperatuur van misschien wel 15 graden onder nul. Het gras wil nog niet groeien door die kou, dat vinden de paarden niet leuk. Ze zijn het hooi een beetje zat en verlangen naar sappige groene sprieten. Ze zullen nog even geduld moeten hebben.

januari 2013
Een heel koud begin van het nieuwe jaar, nadat we de eerste week nog hebben kunnen rijden, is het zo gaan sneeuwen en vriezen, dat de paarden nog even wintersport vakantie hebben.
Ze kunnen goed tegen de kou en zijn dit jaar ook nog niet op stal geweest. Onderzoek bij paarden heeft uitgewezen, dat paarden in goede conditie, prima bestand zijn tegen onze winters en beter af zijn om als groep lekker buiten te zijn en niet op stal te staan.

Archief 2012

Archief 2011

Archief 2010

Archief 2009

Archief 2008

Archief 2007

Archief 2006